Over - Alles over sportvoeding

Over

Er is heel wat informatie over (sport)voeding te vinden en deze is zeker niet altijd even correct en onderbouwd. Onze missie is dan ook om sporters van ieder niveau te helpen om beter en comfortabeler te sporten door het verspreiden van wetenschappelijk onderbouwde en praktisch geteste kennis en ervaring over sportvoeding.

Wat ons drijft

Passie voor sport

Lichaamsbeweging en sport zijn basisvereisten om je als mens vitaal en goed in je vel te voelen. Wij willen actieve personen ondersteunen in hun levensstijl door ze beter en met meer comfort te laten sporten.

Passie voor toegepaste wetenschap

Het is pas door het toepassen, testen en verfijnen van kwalitatieve wetenschap dat ze waardevol wordt voor de sportpraktijk. Ons doel is om wetenschap op een begrijpelijke manier te vertalen voor de sporter, ongeacht zijn of haar voorkennis. 

Passie voor dromen

Sporten doet dromen van grootste avonturen, overwinningen op jezelf, anderen en de natuurelementen. De juiste (sport)voeding is cruciaal om deze dromen te kunnen bereiken en hier dragen wij dan ook graag ons steentje aan bij.

Waar te starten

We ontwikkelen continu extra hulpmiddelen en programma's om jouw sportprestaties, lichaamssamenstelling, comfort... te verbeteren. Je kan van heel wat van deze hulpmiddelen gebruik maken door een gratis account aan te maken. Je krijg vervolgens een online startprogramma, praktische hulpmiddelen en regelmatige updates over hoe je door middel van sportvoeding je sportieve prestaties kan verbeteren. Nieuwe items worden automatisch aan je account toegevoegd zodat je alles mooi op één plaats kan consulteren.

Nieuwe artikels en praktische hulpmiddelen

We publiceren regelmatig nieuwe artikels over sport en voeding en verdelen deze onder in de volgende categorieën:

  • duursport: nuttige informatie voor sporten waar uithouding de belangrijkste rol speelt zoals lopen, fietsen, zwemmen en triatlon
  • krachtsport: artikels en hulpmiddelen voor krachttraining of het opbouwen van spiermassa en voor sporten waarbij snelheid en explosiviteit van groot belang is
  • jonge sporters: informatie voor sporters die qua ontwikkelingsleeftijd nog niet volwassen zijn (veelal tot +/- 18 jaar) omdat optimale groei en ontwikkeling bijzondere aandachtspunten vereisen
  • organisatie en timing: een uitdaging voor veel sporters is het afstemmen van de voeding op wisselende dagen en omstandigheden
  • lichaamssamenstelling en gewichtscontrole: informatie om je vetmassa te verminderen en je vetvrije massa te verhogen
  • preparaten en supplementen: alles over sportdranken, energierepen, -gels en welke supplementen zinvol en gezond kunnen zijn
  • training en voeding: informatie specifiek over de samenhang tussen je trainingsinhoud en wat je eet en drinkt om deze te ondersteunen
  • bijzondere topics: wat met vegetarisme, veganisme, allergieën en voedingsintoleranties...


Klik op de knop en schrijf je in om al onze updates te ontvangen. We garanderen je privacy en je kan uiteraard altijd uitschrijven indien gewenst:

Team

Verschillende mensen werken voor en achter de schermen mee aan deze website. Stephanie Scheirlynck is hoofdverantwoordelijke voor de sportvoedingskennis die verspreid wordt. Ze is er als sportdiëtiste van overtuigd dat de juiste voeding cruciaal is voor optimale sportprestaties. Ze wil sporters dan ook zoveel mogelijk ondersteunen in het verwezenlijken van hun sportieve doelen, onder andere via deze website. Ze schreef ook niet minder dan zes kookboeken voor sporters waaronder Het sportkookboek, Het ultieme sportkookboek en Het sportkookboek voor jongeren.

Stephanie is opgeleid tot voedingsdeskundige en diëtiste, met een specialisatie in sportvoeding in Nederland en Australië. Ze is bovendien een van de eerste sportdiëtisten in België die de opleiding Sports Nutrition van het Internationaal Olympisch Comité tot een goed einde bracht.

Stephanie begeleidt heel wat topsporters en kampioenen in uiteenlopende disciplines, zoals Greg Van Avermaet (wielrennen), Wout Van Aert (veldrijden), Jolien D’hoore (baanwielrennen), Nafi Thiam (atletiek), de spelers van RSC Anderlecht (voetbal), de Belgian Red Panthers (hockey), Lise Van Hecke (volleybal).

Heb je zelf ook expertise over sportvoeding?

Heb je zelf expertise over sportvoeding en wil je jouw expertise promoten en een zinvolle bijdragen leveren aan de inhoud van dit platform, dan kan je vrijblijvend contact met ons opnemen. Klik hiervoor op onderstaande knop en wij contacteren je spoedig.

Nuttige links

Stephanie Scheirlynck

Website van Stephanie Scheirlynck met meer info over persoonlijke begeleiding, producten en advies.

Het sportkookboek

Zin in lekkere recepten op maat van sporters? Dan vind je zeker je gading in één van de sportkookboeken.

Evermove

Maak een meesterwerk van je leven: bouw iedere dag aan een betere versie van jezelf en leer optimaal functioneren om al je doelen te bereiken. 

Contact & vragen

Stel je vraag door een mailtje te sturen naar [email protected] en ons support team contacteert je binnen de 24h.