Stephanie Scheirlynck presenteert

De sportvoedingsformule voor duursporters

Verbeter je sportprestaties als fietser, loper of triatleet voor de rest van je sportcarrière.

Voor recreatieve én competitieve sporters

Wat is De sportvoedingsformule voor duursporters?

De sportvoedingsformule voor duursporters is een interactief, gepersonaliseerd online programma voor triatleten, fietsers en lopers die het meeste willen halen uit hun trainingstijd en hun prestaties willen optimaliseren. Je leert wat, hoeveel en wanneer je moet eten en drinken in functie van je wisselende sportieve activiteiten.

In dit programma leer je gedurende 4 weken hoe je moet eten en drinken om het beste uit jezelf te halen als loper, fietser of triatleet. Je komt te weten hoe je verschillende soorten trainingen en wedstrijden op sportvoedingsvlak moet aanpakken met betere prestaties, meer comfort en minder blessures tot gevolg.

Wat je moet kunnen als sporter

Je moet de juiste keuzes kunnen maken...

We bekijken eerst de basis van gezonde voeding en sportvoeding en het verschil tussen sporters en niet-sporters. Je dagelijkse voeding voorziet in een groot stuk van je behoeften en moet dus in orde zijn vooraleer je je sportvoeding gaat optimaliseren. Handige calculators brengen je energieverbruik en voedingsnoden in kaart en geven je advies over hoeveel porties je dagelijks van de verschillende voedingsgroepen moet opnemen.

...in de juiste hoeveelheid...

Je leert hoeveel je moet eten en drinken voor, tijdens en na het sporten om je trainingskwaliteit en herstel te garanderen. Je krijgt duidelijke richtlijnen over wat en hoeveel je moet eten tijdens de laatste dagen voor, de avond voor en de ochtend van een belangrijk evenement. We hebben tools ontwikkeld die je precies aangeven hoeveel brood, spaghetti, sportdrank... je op welk moment moet opnemen. Je kan zelfs je eigen favoriete voedingsmiddelen toevoegen.

...op het juiste ogenblik...

We bespreken de precieze timing van je voeding en drank in functie van het soort en de opeenvolging van de inspanningen die je zal leveren. Zo kan je berekenen wat je moet eten en drinken als je verschillende dagen na elkaar gaat sporten, rekening houdend met het type inspanning dat je levert en het moment van de dag waarop je gaat trainen.

... met de juiste supplementen

We bekijken welke supplementen je prestatieniveau eventueel nog kunnen optimaliseren. Supplementen zijn pas echt effectief van zodra alle andere elementen in je (sport)voeding correct worden toegepast!

Waarom zal dit programma mijn prestaties verbeteren?

GEBASEERD OP SOLIDE WETENSCHAP

Dit programma is gebaseerd op kwalitatief wetenschappelijk onderzoek waarvan de resultaten keer op keer bevestigd zijn. Natuurlijk heeft iedere sporter andere voorkeuren en gewoonten, maar de wetenschappelijke basis is voor iedereen dezelfde.

GETEST IN DE PRAKTIJK

Wat werkt in een laboratorium is niet altijd toepasbaar in de praktijk. Stephanie Scheirlynck weet vanuit haar uitgebreide ervaring in de (top)sport zeer goed wat werkt en wat niet en op welke vlakken er als eens toegevingen moeten worden gedaan. Alle richtlijnen zijn dus ook getest en goedgekeurd voor alledaags gebruik, zowel bij recreanten als bij Olympische kampioenen.

FOCUS OP TOEPASBAARHEID

Kennis is niet de sleutel tot vooruitgang. Toegepaste kennis is dat wel. Daarom krijg je praktische checklists, flowcharts, online calculators, testjes... om je doorheen het programma te loodsen en ervoor te zorgen dat je zonder twijfels ook effectief met de richtlijnen aan de slag gaat. 

SPECIFIEK IN FUNCTIE VAN JOUW DUURSPORT

Dit programma is specifiek opgesteld voor recreatieve en competitieve lopers, fietsers en triatleten. De richtlijnen zijn niet algemeen geformuleerd maar opgedeeld per sporttak. Je moet dus zelf niet meer uitzoeken hoe je het advies in jouw favoriete duursport moet toepassen. Alles wordt overzichtelijk per sport besproken.

INTERACTIEF

Dit programma werd op maat ontwikkeld om het zo praktisch en interactief mogelijk te maken. Je moet je progressie afvinken, je kan vragen stellen, testjes doen, notities bijhouden, verschillende situaties simuleren... Dit alles helpt je om de informatie veel specifieker toe te passen en beter te onthouden.

Ontwikkeld door

Stephanie Scheirlynck

Stephanie is de sportdiëtiste achter toppers zoals Greg Van Avermaet (Olympisch kampioen wielrennen), Nafi Thiam (Olympisch kampioen atletiek), Jolien D’hoore (baanwielrennen), Wout Van Aert (wereldkampioen cyclocross), Trek-Segafredo (Worldtour wielrennen), de A-ploeg van RSC Anderlecht (voetbal), Lise Van Hecke (volleybal), Koen Naert (Europees Kampioen Marathon) en vele anderen.


Ze is voedingsdeskundige met een doorgedreven specialisatie in sportvoeding. Ze was de eerste Belgische diëtiste die de opleiding Sports Nutrition van het Internationaal Olympisch Comité tot een goed einde bracht. Ze heeft een ruime ervaring in verschillende sportdisciplines en met volwassen en jonge sporters.

Stephanie heeft als doel om sporters zoveel mogelijk te ondersteunen in in het verwezenlijken van hun sportieve doelen door wetenschappelijke kennis op een begrijpbare en praktische manier te vertalen. Zo schreef ze de afgelopen jaren ook zes boeken: Het sportkookboek, Het sportkookboek voor jongeren, Het sportkookboek voor duursport, krachtsport en teamsport en Het ultieme sportkookboek.

In dit programma vind je advies op maat, voor een optimaal resultaat

Calculators

Met behulp van verschillende calculators bereken je precies hoeveel en welke sportvoeding je op welk moment moet eten.

Opdrachten & tests

Test je kennis aan de hand van interactieve quizzes en opdrachten.

Vragen & antwoorden

Krijg toegang tot tientallen vragen en antwoorden over sportvoeding van andere duursporters.

Flowcharts

Krijg handige flowcharts waarmee je precies weet wat en hoeveel je moet eten en drinken voor, tijdens en na training en wedstrijd.

Persoonlijke notities

Maak persoonlijke notities om wat je geleerd hebt of niet mag vergeten op te slaan.

Progressie-opvolging

Weet altijd waar je gebleven bent en wat je nog (eens) moet doen door je progressie af te vinken.

De onderdelen van dit programma

De sportvoedingsformule voor duursporters is een interactief online programma dat bestaat uit 6 onderdelen:
DE BASIS VAN (SPORT)VOEDING

WEEK 1    

 • Waarom en op welke manier moet je anders eten als sporter dan als niet-sporter? 
 • Wat is de beste brandstof voor welke soort inspanning en waar moet je op letten wanneer je kort, middellang of (zeer) lang ga sporten? 
 • Hoeveel energie heb jij nodig? 
 • Specifiek advies voor de verschillende soorten inspanning.
WAT EN HOEVEEL ETEN EN DRINKEN?

WEEK 1    

 • Hoe kan ik de beste voedingskeuzes maken
 • Waarnaar moet ik kijken op het voedingsetiket? 
 • Wat en hoeveel moet ik drinken en wat met sportdranken, repen en gels? 
 • Bereken hoeveel porties van de verschillende voedingsgroepen je nodig hebt en pas de richtlijnen concreet toe in de praktijk.
DE IDEALE TIMING

WEEK 2    

 • Hoe kan je de timing van je sportvoeding afstemmen op de inspanning die je gaat leveren?
 • Je krijgt sportspecifieke flowcharts om te gebruiken voor, tijdens en na verschillende soorten inspanning en je kan met een handige calculator berekenen wat je moet doen tijdens opeenvolgende dagen.
DE PERFECTE WEDSTRIJD

WEEK 3

 • Hoe bereid ik best een wedstrijd voor op sportvoedingsvlak en wat eet en drink ik net voor, tijdens en na een wedstrijd? 
 • Bereken precies hoeveel je moet eten en twijfel nooit meer of je teveel of te weinig eet voor optimale prestaties. 
 • Je krijgt ook hier calculators, flowcharts en uitleg om opperbest en comfortabel te presteren voor de verschillende wedstrijdafstanden in het lopen, fietsen en triatlon.
BIJZONDERE AANDACHT

WEEK 4    

 • Wat met sportvoeding als ik wil vermageren? 
 • Wat met voedingssupplementen? 
 • Hoe omgaan met maagdarmproblemen of krampen? 
 • In deze module belichten we bijzondere topics waar de meeste duursporters vroeg of laat mee te maken krijgen.
BONUS

WEEK 1-4    

 • In het bonusgedeelte vind je verschillende vraag- & antwoordsessies waarin Stephanie een antwoord geeft op jouw vragen. 
 • Je kan er ook extra bonusmateriaal zoals De winkelgids (= welke voedingsmiddelen kopen in de winkel?) downloaden. Zo kan je meteen en zonder twijfels met De sportvoedingsformule voor duursporters aan de slag voor de rest van je sportcarrière.

Wat andere sporters zeggen

We vragen regelmatig feedback in dit programma. Hieronder vind je screenshots van de beoordeling van de laatste deelnemers op verschillende vlakken. Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

In welke mate zou je dit programma aanbevelen aan iemand anders?

Hoeveel sterren geef je de inhoud van dit programma?

Hoeveel sterren geef je de vormgeving van dit programma?

Hoeveel sterren geef je Stephanie?

Wat vind je van de hoeveelheid informatie van dit programma?

Wat vind je van de calculators in dit programma?

Hieronder extra feedback van wat sporters goed vinden aan dit programma:

Is dit programma voor mij?

VOLG DIT PROGRAMMA WANNEER JE

 • Door middel van de juiste sportvoeding op het juiste moment je duursportprestaties wil verbeteren
 • Graag praktische flowcharts, checklists en tools wenst die je kan gebruiken voor de rest van je sportcarrière en die je persoonlijk voedingsadvies geven
 • Af wenst te rekenen met ongemakken tijdens het sporten zoals spierkrampen en maagdarmproblemen
 • De immense investering aan tijd en energie die je doet in je sport zoveel mogelijk wil ondersteunen door middel van de juiste (sport)voeding
 • Toegang wil tot de kennis en ervaring van Stephanie Scheirlynck, één van de meest gerenomeerde sportdiëtistes van de wereld.

VOLG DIT PROGRAMMA NIET WANNEER JE

 • Een topexpert bent in sportvoeding en al helemaal hebt uitgezocht wat voor jou werkt en wat niet
 • Geen nood hebt aan flowcharts, checklists en tools die je kan gebruiken voor de rest van je sportcarrière en die je persoonlijk voedingsadvies geven
 • Niet wil investeren in jezelf omdat je ervan overtuigd bent dat (sport)voeding niet zo een grote rol speelt in je duursportprestaties
 • Wekelijks geen 30-60 minuten tijd wil vrijmaken om met het programma aan de slag te gaan (je kan natuurlijk veel minder tijd besteden aan het programma, maar dan zal het gewoon langer duren vooraleer je alles doorlopen hebt).

100%TEVREDENHEIDS-

GARANTIE

Ondersteuning & tevredenheidsgarantie


Probeer De sportvoedingsformule voor duursporters zonder risico uit gedurende 14 dagen.


We hebben veel tijd en energie gestoken om dit programma te maken en we zijn er dan ook zeker van dat je er goede resultaten mee zal boeken. Daarom krijg je een periode van 14 dagen om dit programma risicoloos uit te proberen. Dit betekent dat wanneer je binnen de 14 dagen niet 100% overtuigd bent van de waarde van dit programma, je jouw investering volledig krijgt terugbetaald. 


Onze garantie:


 • Alle richtlijnen zijn wetenschappelijk ondersteund en getest in de praktijk
 • Onze programma's zijn professioneel opgebouwd om je een zo goed mogelijke leerervaring aan te bieden
 • We hechten niet alleen belang aan correcte en interactieve programma's maar ook aan een mooi design
 • Als je problemen hebt met het programma dan kan je vanuit het programma eenvoudig ons support-team contacteren en ze helpen je meteen verder

Klik op SCHRIJF IN en krijg onmiddellijk toegang tot
De sportvoedingsformule voor duursporters

 • Compleet programma bestaande uit 5 modules met alles dat je als duursporter moet weten over sportvoeding
 • Toegang tot extra case studies en hulpmiddelen
 • Toegang tot het vraag- en antwoordgedeelte
 • Levenslange toegang
 • Superhandige calculators die voor jou persoonlijk berekenen wat, hoeveel en wanneer je welke (sport)voeding nodig hebt
 • Testen, downloads, checklists, oefeningen en opdrachten om effectief aan de slag te gaan met de juiste sportvoeding
 • 24/24u en 7/7d toegankelijk via computer, tablet of smartphone met internetconnectie
 • Onvoorwaardelijke 14 dagen geld-terug-garantie wanneer je niet 100% tevreden bent. Je kan het programma dus volgen zonder risico
 • Ondersteuning indien je vragen of problemen hebt tijdens het programma
 • Individuele aanduiding en opvolging van je progressie doorheen het programma
 • De mogelijkheid om extra vragen te stellen
 • Prioritaire ondersteuning wanneer je hulp nodig hebt

€997
€ 397incl. btw

Hoe verloopt de inschrijving?

FAQ

Enkele veelgestelde vragen

Hoeveel tijd moet ik vrijmaken voor dit programma?

Wat gebeurt er nadat ik bestel?

Hoe lang heb ik toegang tot dit programma?

Hoe weet ik dat dit programma zal werken voor mij?

Hoe lang vooraleer ik resultaten zie?

Hoe mijn geld terugvragen als ik niet 100% tevreden ben?

Last but not least...

Nog vragen?

Probeer De sportvoedingsformule voor duursporters

Krijg onmiddellijk toegang tot het programma via pc, laptop, tablet of smartphone 

€997
€ 397incl. btw