Bananenbrood – Alles over sportvoeding

Bananenbrood

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Hoeveelheid6 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd1 uur

Ingrediënten


 3 bananen
 40 g dadels, ontpit
 3 eieren
 zout
 1 appel
 1 tl bakpoeder
 100 g bloem
 50 g havervlokken

Bereiding:


1

Mix de bananen met de dadels tot een glad mengsel.

2

Klop de eieren los met een snufje zout.

3

Snijd de appel in kleine blokjes. Roer de eieren en de appel door het bananenmengsel.

4

Meng het bakpoeder, de bloem en de havervlokken.
Roer door het beslag en giet in een bakvorm met antiaanbaklaag.

5

Bak gedurende 45 minuten in een oven van 170 graden.

Ingrediënten

 3 bananen
 40 g dadels, ontpit
 3 eieren
 zout
 1 appel
 1 tl bakpoeder
 100 g bloem
 50 g havervlokken

Richtlijnen

1

Mix de bananen met de dadels tot een glad mengsel.

2

Klop de eieren los met een snufje zout.

3

Snijd de appel in kleine blokjes. Roer de eieren en de appel door het bananenmengsel.

4

Meng het bakpoeder, de bloem en de havervlokken.
Roer door het beslag en giet in een bakvorm met antiaanbaklaag.

5

Bak gedurende 45 minuten in een oven van 170 graden.

Bananenbrood

About the Author Stephanie Scheirlynck

Stephanie is experte in sportvoeding en begeleidt topsporters in allerlei sportdisciplines, onder wie de wielrenners van Trek-Segafredo, Greg Van Avermaet (wielrennen), Wout Van Aert (veldrijden), Jolien D’hoore (baanwielrennen), Nafi Thiam (atletiek), Koen Naert (atletiek)… Ze is ook de auteur van 6 sportkookboeken. Meer info over Stephanie via www.stephaniescheirlynck.be

follow me on:

Leave a Comment: