Printopties:

Bananenbrood

Hoeveelheid6 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd1 uur

 3 bananen
 40 g dadels, ontpit
 3 eieren
 zout
 1 appel
 1 tl bakpoeder
 100 g bloem
 50 g havervlokken
1

Mix de bananen met de dadels tot een glad mengsel.

2

Klop de eieren los met een snufje zout.

3

Snijd de appel in kleine blokjes. Roer de eieren en de appel door het bananenmengsel.

4

Meng het bakpoeder, de bloem en de havervlokken.
Roer door het beslag en giet in een bakvorm met antiaanbaklaag.

5

Bak gedurende 45 minuten in een oven van 170 graden.

Voedingswaarden

Portiegrootte 1 sneetje

Aantal porties 6


Hoeveelheid per portie
Calorieën 205
% dagelijkse aanbevolen waarde*
Totaal vetgehalte 3g5%
Totaal koolhydraten 47g16%
Eiwitten 6g12%

* *Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Uw dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van uw caloriebehoeften. Voor de meeste sporters is dit (veel) hoger. Dit betreft dus louter een standaardweergave op voedingsetiketten.