Cake met krieken en amandelen - Alles over sportvoeding

Cake met krieken en amandelen

MoeilijkheidsgraadGemakkelijk

Een zelfgemaakte snack voor tijdens de inspanning. Deze hoeveelheid bakt 14 sneetjes.

Hoeveelheid1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd1 uur

Ingrediënten


 150 g krieken op sap
 4 eieren
 200 g suiker
 200 g ongezoete appelmoes
 200 g zelfrijzende bloem
 een mespunt bakpoeder
 50 g geschaafde amandelen, geroosterd

Bereiding:


1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Doe de krieken in een vergiet en laat goed uitlekken.

3

Klop de eieren met de suiker tot een luchtige massa. Doe er de appelmoes bij.

4

Meng de bloem met het bakpoeder en zeef bij het beslag. Spatel voorzichtig door elkaar. Doe er dan de krieken en de amandelen bij.

5

Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en bak 45 minuten in het midden van de oven.

6

Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Ingrediënten

 150 g krieken op sap
 4 eieren
 200 g suiker
 200 g ongezoete appelmoes
 200 g zelfrijzende bloem
 een mespunt bakpoeder
 50 g geschaafde amandelen, geroosterd

Richtlijnen

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Doe de krieken in een vergiet en laat goed uitlekken.

3

Klop de eieren met de suiker tot een luchtige massa. Doe er de appelmoes bij.

4

Meng de bloem met het bakpoeder en zeef bij het beslag. Spatel voorzichtig door elkaar. Doe er dan de krieken en de amandelen bij.

5

Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en bak 45 minuten in het midden van de oven.

6

Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Cake met krieken en amandelen
>