Printopties:

Cake met krieken en amandelen

Hoeveelheid1 portieVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd1 uur

Een zelfgemaakte snack voor tijdens de inspanning. Deze hoeveelheid bakt 14 sneetjes.

 150 g krieken op sap
 4 eieren
 200 g suiker
 200 g ongezoete appelmoes
 200 g zelfrijzende bloem
 een mespunt bakpoeder
 50 g geschaafde amandelen, geroosterd
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Doe de krieken in een vergiet en laat goed uitlekken.

3

Klop de eieren met de suiker tot een luchtige massa. Doe er de appelmoes bij.

4

Meng de bloem met het bakpoeder en zeef bij het beslag. Spatel voorzichtig door elkaar. Doe er dan de krieken en de amandelen bij.

5

Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en bak 45 minuten in het midden van de oven.

6

Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden

Portiegrootte 1 sneetje

Aantal porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 160
% dagelijkse aanbevolen waarde*
Totaal vetgehalte 3g5%
Totaal koolhydraten 30g10%
Eiwitten 4g8%

* *Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Uw dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van uw caloriebehoeften. Voor de meeste sporters is dit (veel) hoger. Dit betreft dus louter een standaardweergave op voedingsetiketten.