Printopties:

Energierijke snack: chocolade-bananencake

Hoeveelheid10 portiesVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd1 uurTotale tijd1 uur 10 minuten

Energierijke snack: chocolade-bananencake

 180 g bloem
 40 g cacaopoeder (ongezoet)
 1 tl bakpoeder
 snufje zout
 3 grote bananen, geprakt
 2 eieren, losgeklopt
 125 g magere Griekse yoghurt
 60 ml honing
 50 g bruine suiker
 1 tl vanille-extract
 1 el pompoenpitten
 2 el amandelen, geschaaft
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Meng de bloem, de cacao, het bakpoeder en het zout in een grote kom.
Doe in een andere kom de geprakte bananen, de eieren, de Griekse yoghurt, de honing, de bruine suiker en de vanille en klop goed.

3

Doe het vochtige mengsel bij het droge en roer voorzichtig.

4

Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.

5

Bak gedurende 60 minuten. Bestrooi de cake na 45 minuten met de pompoenpitten en de amandelen en dek de cake af met een bakpapier. Laat nog 15 minuten verder garen in de oven.

6

Leg de cake op een bakrooster om af te koelen vooraleer hem te snijden.

Voedingswaarden

Portiegrootte 1 sneetje

Aantal porties 10


Hoeveelheid per portie
Calorieën 186
% dagelijkse aanbevolen waarde*
Totaal vetgehalte 3g5%
Totaal koolhydraten 33g11%
Eiwitten 6g12%

* *Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Uw dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van uw caloriebehoeften. Voor de meeste sporters is dit (veel) hoger. Dit betreft dus louter een standaardweergave op voedingsetiketten.