Gebakken zilvervliesrijst met kip en groenten – Alles over sportvoeding

Gebakken zilvervliesrijst met kip en groenten

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Hoeveelheid1 portieVoorbereidingstijd20 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd35 minuten

Ingrediënten


 60 g zilvervliesrijst
 peper en zout
 100 g broccoliroosjes
 50 g wortelen
 50 g groene boontjes
 50 g erwten
 50 g champignons
 ½ kleine ui
 80 g kippenvlees (liefst van de bouten)
 1 tl arachideolie
 1 eiwit

Bereiding:


1

Kook de rijst gaar in gezouten water en giet af.

2

Maak alle groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes.

3

Snipper de knoflook en ui. Snijd de kip in reepjes.

4

Verwarm de olie en fruit de knoflook en ui even aan.

5

Voeg dan de kip en groenten toe en roerbak tot ze beetgaar zijn.

6

Voeg daarna de rijst toe en bak nog even door.

7

Kruid met peper en zout. Roer er tot slot het eiwit door, laat nog even bakken en serveer.

Ingrediënten

 60 g zilvervliesrijst
 peper en zout
 100 g broccoliroosjes
 50 g wortelen
 50 g groene boontjes
 50 g erwten
 50 g champignons
 ½ kleine ui
 80 g kippenvlees (liefst van de bouten)
 1 tl arachideolie
 1 eiwit

Richtlijnen

1

Kook de rijst gaar in gezouten water en giet af.

2

Maak alle groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes.

3

Snipper de knoflook en ui. Snijd de kip in reepjes.

4

Verwarm de olie en fruit de knoflook en ui even aan.

5

Voeg dan de kip en groenten toe en roerbak tot ze beetgaar zijn.

6

Voeg daarna de rijst toe en bak nog even door.

7

Kruid met peper en zout. Roer er tot slot het eiwit door, laat nog even bakken en serveer.

Gebakken zilvervliesrijst met kip en groenten

About the Author Stephanie Scheirlynck

Stephanie is experte in sportvoeding en begeleidt topsporters in allerlei sportdisciplines, onder wie de wielrenners van Trek-Segafredo, Greg Van Avermaet (wielrennen), Wout Van Aert (veldrijden), Jolien D’hoore (baanwielrennen), Nafi Thiam (atletiek), Koen Naert (atletiek)… Ze is ook de auteur van 6 sportkookboeken. Meer info over Stephanie via www.stephaniescheirlynck.be

follow me on:

Leave a Comment: