Printopties:

Gebakken zilvervliesrijst met kip en groenten

Hoeveelheid1 portieVoorbereidingstijd20 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd35 minuten

 60 g zilvervliesrijst
 peper en zout
 100 g broccoliroosjes
 50 g wortelen
 50 g groene boontjes
 50 g erwten
 50 g champignons
 ½ kleine ui
 80 g kippenvlees (liefst van de bouten)
 1 tl arachideolie
 1 eiwit
1

Kook de rijst gaar in gezouten water en giet af.

2

Maak alle groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes.

3

Snipper de knoflook en ui. Snijd de kip in reepjes.

4

Verwarm de olie en fruit de knoflook en ui even aan.

5

Voeg dan de kip en groenten toe en roerbak tot ze beetgaar zijn.

6

Voeg daarna de rijst toe en bak nog even door.

7

Kruid met peper en zout. Roer er tot slot het eiwit door, laat nog even bakken en serveer.

Voedingswaarden

Portiegrootte 1 bord

Aantal porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 540
% dagelijkse aanbevolen waarde*
Totaal vetgehalte 13g20%
Totaal koolhydraten 68g23%
Eiwitten 37g74%

* *Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Uw dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van uw caloriebehoeften. Voor de meeste sporters is dit (veel) hoger. Dit betreft dus louter een standaardweergave op voedingsetiketten.