Printopties:

Haringsalade met appel en aardappel

Hoeveelheid1 portieTotale tijd35 minuten

 200 g aardappelen, geschild
 100 g sperzieboontjes
 150 g broccoli, in roosjes
 ½ rode ui
 1 appel
 1 handvol verse dille
 1 el magere mayonaise
 100 g Zweedse haring
 peper en zout
1

Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Verfris onder koud stromend water.

2

Snijd de boontjes in kleine stukjes en blancheer ze 2 minuten met de broccoli in gezouten kokend water. Verfris onder koud stromend water.

3

Pel de ui en snipper hem fijn. Snijd de appel in dunne plakjes.

4

Hak de dille en meng met de mayonaise.

5

Snijd de haring in stukjes.

6

Meng met de aardappelen, boontjes, broccoli, ui en appel.

7

Breng op smaak met peper en zout en schep er de dressing door

Voedingswaarden

Aantal porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 575
% dagelijkse aanbevolen waarde*
Totaal vetgehalte 14g22%
Totaal koolhydraten 81g27%
Eiwitten 36g72%

* *Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Uw dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van uw caloriebehoeften. Voor de meeste sporters is dit (veel) hoger. Dit betreft dus louter een standaardweergave op voedingsetiketten.