Kippengehaktballetjes in geroosterde paprika saus – Alles over sportvoeding

Kippengehaktballetjes in geroosterde paprika saus

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Hoeveelheid4 portiesVoorbereidingstijd20 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd50 minuten

Ingrediënten


 4 rode paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in grove stukken gesneden
 200 g kerstomaten, gehalveerd
 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 1 el olie
 400 g tomatenblokjes uit blik
 2 el harissa
 1 tl komijnpoeder
 peper en zout
 enkele basilicumblaadjes
 200 g parelcouscous, gekookt
Voor de balletjes:
 500 g kippengehakt
 1 sjalot, fijngehakt
 1 ei, losgeklopt
 3 el paneermeel
 2 el bladpeterselie, fijngehakt
 2 el basilicum, fijngehakt
 2 el bieslook, fijngehakt
 peper en zout
 2 el olijfolie, om te bakken

Bereiding:


1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Leg de paprikastukken samen met de kerstomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze gaar gedurende 30 minuten.

3

Meng voor de balletjes alle ingrediënten en rol balletjes met natte handen.

4

Verhit de olijfolie in een pan en bak de balletjes hierin bruin en gaar. Fruit ondertussen in een andere pot de sjalotten samen met de knoflook aan in een lepel olie en voeg er de tomatenblokjes aan toe.

5

Snijd de geroosterde paprika en kerstomaten fijn in de blender, samen met de harissa, het komijnpoeder, peper en zout.

6

Voeg dit mengsel toe aan de tomatenblokjes en laat nog 2 minuten verder stoven.

7

Doe de balletjes in de saus en versier met basilicum.

8

Serveer met de couscous.

Ingrediënten

 4 rode paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in grove stukken gesneden
 200 g kerstomaten, gehalveerd
 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 1 el olie
 400 g tomatenblokjes uit blik
 2 el harissa
 1 tl komijnpoeder
 peper en zout
 enkele basilicumblaadjes
 200 g parelcouscous, gekookt
Voor de balletjes:
 500 g kippengehakt
 1 sjalot, fijngehakt
 1 ei, losgeklopt
 3 el paneermeel
 2 el bladpeterselie, fijngehakt
 2 el basilicum, fijngehakt
 2 el bieslook, fijngehakt
 peper en zout
 2 el olijfolie, om te bakken

Richtlijnen

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Leg de paprikastukken samen met de kerstomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze gaar gedurende 30 minuten.

3

Meng voor de balletjes alle ingrediënten en rol balletjes met natte handen.

4

Verhit de olijfolie in een pan en bak de balletjes hierin bruin en gaar. Fruit ondertussen in een andere pot de sjalotten samen met de knoflook aan in een lepel olie en voeg er de tomatenblokjes aan toe.

5

Snijd de geroosterde paprika en kerstomaten fijn in de blender, samen met de harissa, het komijnpoeder, peper en zout.

6

Voeg dit mengsel toe aan de tomatenblokjes en laat nog 2 minuten verder stoven.

7

Doe de balletjes in de saus en versier met basilicum.

8

Serveer met de couscous.

Kippengehaktballetjes in geroosterde paprika saus

About the Author Stephanie Scheirlynck

Stephanie is experte in sportvoeding en begeleidt topsporters in allerlei sportdisciplines, onder wie de wielrenners van Trek-Segafredo, Greg Van Avermaet (wielrennen), Wout Van Aert (veldrijden), Jolien D’hoore (baanwielrennen), Nafi Thiam (atletiek), Koen Naert (atletiek)… Ze is ook de auteur van 6 sportkookboeken. Meer info over Stephanie via www.stephaniescheirlynck.be

follow me on:

Leave a Comment: