Printopties:

Kokos-rijstcake

Hoeveelheid16 portiesVoorbereidingstijd4 uren 15 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd5 uren

 380 g sushirijst
 400 ml kokosroom
 200 g kristalsuiker, plus 1 el. voor de topping
 100 g kokospoeder
 1 limoen, geraspt
 kardemompoeder
1

Doe de sushirijst in een kom en voeg er zoveel water aan toe tot de rijst onderstaat. Laat de rijst minstens 4 uur wellen. Laat de rijst daarna uitlekken in een vergiet.

2

Verwarm de oven voor op 180º C. Bekleed een vierkante ovenschaal met bakpapier.

3

Doe de gewelde rijst met 600 ml water in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook gedurende 20 minuten.

4

Meng in een andere pan de kokosroom met de suiker en breng aan de kook. Na ongeveer 5 minuten is het mengsel ingedikt
en is alle suiker opgelost. Voeg er dan 70 gram kokospoeder, de limoenrasp, de kardemom en de rijst aan toe.

5

Giet het mengsel op de bakplaat. Meng de rest van het kokospoeder met de eetlepel suiker en strooi dit over het rijstmengsel.

6

Bak 45 minuten in de oven. Laat daarna eerst afkoelen en eventueel opstijven in de koelkast. Snijd vervolgens met een scherp mes in vierkantjes.

Voedingswaarden

Portiegrootte 1 stuk

Aantal porties 16


Hoeveelheid per portie
Calorieën 220
% dagelijkse aanbevolen waarde*
Totaal vetgehalte 9g14%
Totaal koolhydraten 33g11%
Eiwitten 3g6%

* *Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Uw dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van uw caloriebehoeften. Voor de meeste sporters is dit (veel) hoger. Dit betreft dus louter een standaardweergave op voedingsetiketten.