Printopties:

Peperkoek

Hoeveelheid12 portiesVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd55 minuten

Energierijke snack: peperkoek

 250 g speltbloem
 2 tl bakpoeder
 peper en zout
 150 ml magere melk
 2 eieren
 100 ml ahornsiroop
 100 g bruine suiker
 2 tl speculaaskruiden
 100 g gemengde noten
1

Verwarm de oven voor op 160 ºC.

2

Zeef de bloem en het bakpoeder en meng met een snufje zout. Meng in een andere kom met een garde de melk, de eieren, de ahornsiroop, de suiker en alle kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

3

Giet het melkmengsel beetje voor beetje bij het bloemmengsel en roer goed tot er geen klontjes meer in zitten (dat kan eventueel ook met de mixer).

4

Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en versier met de noten.

5

Bak de peperkoek 40 à 45 minuten in de oven. Check met een satéprikker of hij gaar is: als er geen beslag meer aan het stokje zit, is de koek klaar!

6

Laat afkoelen en snijd in plakjes.

Voedingswaarden

Portiegrootte 1 stuk

Aantal porties 12


Hoeveelheid per portie
Calorieën 195
% dagelijkse aanbevolen waarde*
Totaal vetgehalte 6g10%
Totaal koolhydraten 30g10%
Eiwitten 5g10%

* *Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Uw dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van uw caloriebehoeften. Voor de meeste sporters is dit (veel) hoger. Dit betreft dus louter een standaardweergave op voedingsetiketten.