Rijsttaartjes - Alles over sportvoeding

Rijsttaartjes

MoeilijkheidsgraadGemiddeld

Een klassieker voor tijdens de inspanning.

Hoeveelheid8 porties
Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd1 uur

Ingrediënten


 60 g dessertrijst
 500 ml rijstmelk
 25 g vanillepuddingpoeder
 60 g suiker
 1 ei
 1 vel kruimeldeeg (kant-enklaar)

Bereiding:


1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2

Kook de rijst in 400 ml rijstmelk gaar. Roer regelmatig zodat de rijst niet aan de bodem kleeft.

3

Meng het puddingpoeder met de resterende melk. Doe dit aan het einde van de kooktijd bij de rijst en laat indikken. Roer er de suiker door. Laat een beetje afkoelen.

4

Splits het ei en klop het eiwit stijf. Roer de eidooier door de rijst en spatel er dan het eiwit door.

5

Bekleed vier bakvormpjes met bakpapier of bestuif ze met bloem. Snijd het deeg in de juiste grootte en bekleed hiermee de vormpjes. Druk goed aan.

6

Doe er het rijstmengsel in en bak 25 minuten in het midden van de oven.

7

Haal de taartjes uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.

Ingrediënten

 60 g dessertrijst
 500 ml rijstmelk
 25 g vanillepuddingpoeder
 60 g suiker
 1 ei
 1 vel kruimeldeeg (kant-enklaar)

Richtlijnen

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2

Kook de rijst in 400 ml rijstmelk gaar. Roer regelmatig zodat de rijst niet aan de bodem kleeft.

3

Meng het puddingpoeder met de resterende melk. Doe dit aan het einde van de kooktijd bij de rijst en laat indikken. Roer er de suiker door. Laat een beetje afkoelen.

4

Splits het ei en klop het eiwit stijf. Roer de eidooier door de rijst en spatel er dan het eiwit door.

5

Bekleed vier bakvormpjes met bakpapier of bestuif ze met bloem. Snijd het deeg in de juiste grootte en bekleed hiermee de vormpjes. Druk goed aan.

6

Doe er het rijstmengsel in en bak 25 minuten in het midden van de oven.

7

Haal de taartjes uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.

Rijsttaartjes

About the Author Stephanie Scheirlynck

Stephanie is experte in sportvoeding en begeleidt topsporters in allerlei sportdisciplines, onder wie de wielrenners van Trek-Segafredo, Greg Van Avermaet (wielrennen), Wout Van Aert (veldrijden), Jolien D’hoore (baanwielrennen), Nafi Thiam (atletiek), Koen Naert (atletiek)… Ze is ook de auteur van 6 sportkookboeken. Meer info over Stephanie via www.stephaniescheirlynck.be

follow me on:

Leave a Comment: