Printopties:

Rijsttaartjes

Hoeveelheid8 portiesVoorbereidingstijd30 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd1 uur

Een klassieker voor tijdens de inspanning.

 60 g dessertrijst
 500 ml rijstmelk
 25 g vanillepuddingpoeder
 60 g suiker
 1 ei
 1 vel kruimeldeeg (kant-enklaar)
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2

Kook de rijst in 400 ml rijstmelk gaar. Roer regelmatig zodat de rijst niet aan de bodem kleeft.

3

Meng het puddingpoeder met de resterende melk. Doe dit aan het einde van de kooktijd bij de rijst en laat indikken. Roer er de suiker door. Laat een beetje afkoelen.

4

Splits het ei en klop het eiwit stijf. Roer de eidooier door de rijst en spatel er dan het eiwit door.

5

Bekleed vier bakvormpjes met bakpapier of bestuif ze met bloem. Snijd het deeg in de juiste grootte en bekleed hiermee de vormpjes. Druk goed aan.

6

Doe er het rijstmengsel in en bak 25 minuten in het midden van de oven.

7

Haal de taartjes uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden

Portiegrootte 1/2 taartje

Aantal porties 8


Hoeveelheid per portie
Calorieën 220
% dagelijkse aanbevolen waarde*
Totaal vetgehalte 7g11%
Totaal koolhydraten 35g12%
Eiwitten 5g10%

* *Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Uw dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van uw caloriebehoeften. Voor de meeste sporters is dit (veel) hoger. Dit betreft dus louter een standaardweergave op voedingsetiketten.