Salade met gerookte kip en vijgen - Alles over sportvoeding

Salade met gerookte kip en vijgen

MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
Hoeveelheid1 portieVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd20 minuten

Ingrediënten


 3 vijgen
 ½ rode ui
 ½ radicchio
 150 g gerookt kippenwit
 2 sneden volkorenbrood
 2 tl olijfolie
 2 el balsamicoazijn
 peper en zout
 1 el gedroogde veenbessen
 een handvol verse basilicum

Bereiding:


1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Snijd de vijgen in vieren. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
Maak de radicchio schoon en scheur hem in stukken. Snijd de kip in plakken.

3

Snijd het brood in blokjes en rooster in de oven.

4

Meng de kip met de vijgen, de ui en de radicchio. Schep er de olijfolie en de balsamico door. Kruid met peper en zout. Strooi er de veenbessen, de broodcroutons en het basilicum over.

Ingrediënten

 3 vijgen
 ½ rode ui
 ½ radicchio
 150 g gerookt kippenwit
 2 sneden volkorenbrood
 2 tl olijfolie
 2 el balsamicoazijn
 peper en zout
 1 el gedroogde veenbessen
 een handvol verse basilicum

Richtlijnen

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Snijd de vijgen in vieren. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
Maak de radicchio schoon en scheur hem in stukken. Snijd de kip in plakken.

3

Snijd het brood in blokjes en rooster in de oven.

4

Meng de kip met de vijgen, de ui en de radicchio. Schep er de olijfolie en de balsamico door. Kruid met peper en zout. Strooi er de veenbessen, de broodcroutons en het basilicum over.

Salade met gerookte kip en vijgen

About the Author Stephanie Scheirlynck

Stephanie is experte in sportvoeding en begeleidt topsporters in allerlei sportdisciplines, onder wie de wielrenners van Trek-Segafredo, Greg Van Avermaet (wielrennen), Wout Van Aert (veldrijden), Jolien D’hoore (baanwielrennen), Nafi Thiam (atletiek), Koen Naert (atletiek)… Ze is ook de auteur van 6 sportkookboeken. Meer info over Stephanie via www.stephaniescheirlynck.be

follow me on:

Leave a Comment: