Printopties:

Salade met gerookte kip en vijgen

Hoeveelheid1 portieVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd20 minuten

 3 vijgen
 ½ rode ui
 ½ radicchio
 150 g gerookt kippenwit
 2 sneden volkorenbrood
 2 tl olijfolie
 2 el balsamicoazijn
 peper en zout
 1 el gedroogde veenbessen
 een handvol verse basilicum
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Snijd de vijgen in vieren. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
Maak de radicchio schoon en scheur hem in stukken. Snijd de kip in plakken.

3

Snijd het brood in blokjes en rooster in de oven.

4

Meng de kip met de vijgen, de ui en de radicchio. Schep er de olijfolie en de balsamico door. Kruid met peper en zout. Strooi er de veenbessen, de broodcroutons en het basilicum over.

Voedingswaarden

Portiegrootte 1 salade

Aantal porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 605
% dagelijkse aanbevolen waarde*
Totaal vetgehalte 21g33%
Totaal koolhydraten 77g26%
Eiwitten 30g60%

* *Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Uw dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van uw caloriebehoeften. Voor de meeste sporters is dit (veel) hoger. Dit betreft dus louter een standaardweergave op voedingsetiketten.