Salade met spruitjes, witlof en brie - Alles over sportvoeding

Salade met spruitjes, witlof en brie

MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
Hoeveelheid1 portie
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd30 minuten

Ingrediënten


 100 g spruitjes
 50 g erwtjes
 1 stronkje witlof
 20 g macadamianoten
 1 tl olijfolie
 het sap van 1/2 limoen
 peper en zout
 30 g brie
 50 g gekookt kippenwit
 3 sneetjes volkorenbrood

Bereiding:


1

Maak de spruitjes schoon en verdeel ze in blaadjes.

2

Blancheer ze samen met de erwtjes in kokend, lichtgezouten water. Giet af en verfris meteen onder koud stromend water.

3

Verdeel het witlof in blaadjes.

4

Meng met de spruitjes en de erwtjes. Hak de noten en hussel ze door de sla.

5

Meng de olijfolie met het limoensap en kruid met peper en zout.

6

Doe de dressing bij de salade en werk af met stukjes brie en kippenwit. Geef er volkorenbrood bij.

Ingrediënten

 100 g spruitjes
 50 g erwtjes
 1 stronkje witlof
 20 g macadamianoten
 1 tl olijfolie
 het sap van 1/2 limoen
 peper en zout
 30 g brie
 50 g gekookt kippenwit
 3 sneetjes volkorenbrood

Richtlijnen

1

Maak de spruitjes schoon en verdeel ze in blaadjes.

2

Blancheer ze samen met de erwtjes in kokend, lichtgezouten water. Giet af en verfris meteen onder koud stromend water.

3

Verdeel het witlof in blaadjes.

4

Meng met de spruitjes en de erwtjes. Hak de noten en hussel ze door de sla.

5

Meng de olijfolie met het limoensap en kruid met peper en zout.

6

Doe de dressing bij de salade en werk af met stukjes brie en kippenwit. Geef er volkorenbrood bij.

Salade met spruitjes, witlof en brie

About the Author Stephanie Scheirlynck

Stephanie is experte in sportvoeding en begeleidt topsporters in allerlei sportdisciplines, onder wie de wielrenners van Trek-Segafredo, Greg Van Avermaet (wielrennen), Wout Van Aert (veldrijden), Jolien D’hoore (baanwielrennen), Nafi Thiam (atletiek), Koen Naert (atletiek)… Ze is ook de auteur van 6 sportkookboeken. Meer info over Stephanie via www.stephaniescheirlynck.be

follow me on:

Leave a Comment: