Salade met spruitjes, witlof en brie - Alles over sportvoeding

Salade met spruitjes, witlof en brie

MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
Hoeveelheid1 portie
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd30 minuten

Ingrediënten


 100 g spruitjes
 50 g erwtjes
 1 stronkje witlof
 20 g macadamianoten
 1 tl olijfolie
 het sap van 1/2 limoen
 peper en zout
 30 g brie
 50 g gekookt kippenwit
 3 sneetjes volkorenbrood

Bereiding:


1

Maak de spruitjes schoon en verdeel ze in blaadjes.

2

Blancheer ze samen met de erwtjes in kokend, lichtgezouten water. Giet af en verfris meteen onder koud stromend water.

3

Verdeel het witlof in blaadjes.

4

Meng met de spruitjes en de erwtjes. Hak de noten en hussel ze door de sla.

5

Meng de olijfolie met het limoensap en kruid met peper en zout.

6

Doe de dressing bij de salade en werk af met stukjes brie en kippenwit. Geef er volkorenbrood bij.

Ingrediënten

 100 g spruitjes
 50 g erwtjes
 1 stronkje witlof
 20 g macadamianoten
 1 tl olijfolie
 het sap van 1/2 limoen
 peper en zout
 30 g brie
 50 g gekookt kippenwit
 3 sneetjes volkorenbrood

Richtlijnen

1

Maak de spruitjes schoon en verdeel ze in blaadjes.

2

Blancheer ze samen met de erwtjes in kokend, lichtgezouten water. Giet af en verfris meteen onder koud stromend water.

3

Verdeel het witlof in blaadjes.

4

Meng met de spruitjes en de erwtjes. Hak de noten en hussel ze door de sla.

5

Meng de olijfolie met het limoensap en kruid met peper en zout.

6

Doe de dressing bij de salade en werk af met stukjes brie en kippenwit. Geef er volkorenbrood bij.

Salade met spruitjes, witlof en brie
>