Printopties:

Spaghetti met rode saus

Hoeveelheid1 portieVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 100 g wortelen
 150 g bloemkool
 100 g rode biet
 50 g rode linzen
 200 ml groentebouillon
 1 tl gedroogde oregano
 takjes rozemarijn
 2 el balsamicoazijn
 zout en peper
 150 g spaghetti
1

Maak de wortelen, bloemkool en rode bieten schoon en snijd ze in kleine blokjes.

2

Kook ze met de linzen gaar in de bouillon. Kruid met balsamicoazijn, oregano en rozemarijn.

3

Mix tot saus en breng op smaak met peper en zout.

4

Kook de spaghetti gaar in lichtgezouten water. Giet af en serveer met de saus.

Voedingswaarden

Portiegrootte 150g spaghetti met de helft van de saus


Hoeveelheid per portie
Calorieën 700
% dagelijkse aanbevolen waarde*
Totaal vetgehalte 3g5%
Totaal koolhydraten 139g47%
Eiwitten 25g50%

* *Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Uw dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van uw caloriebehoeften. Voor de meeste sporters is dit (veel) hoger. Dit betreft dus louter een standaardweergave op voedingsetiketten.