Sportwafeltjes - Alles over sportvoeding

Sportwafeltjes

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Hoeveelheid20 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd35 minuten

Ingrediënten


 4 eieren
 125 g margarine
 250 g fijne suiker
 125 g appelmoes
 250 g zelfrijzend bakmeel
 1 el plantaardige olie
TIP Appelmoes kan in veel gebak dienen als botervervanger. Maak eens cake waarin je de boter vervangt door appelmoes: lukt prima, en is veel lichter verteerbaar.

Bereiding:


1

Splits de eieren en smelt de margarine.

2

Meng de eidooiers met de suiker en de appelmoes.

3

Klop de eiwitten stijf.

4

Spatel het bakmeel door het eidooiermengsel en meng tot een gladde massa.

5

Verwarm het wafelijzer voor. Spatel ondertussen de eiwitten door het beslag.

6

Vet het wafelijzer in met olie en schep er een lepel beslag in. Bak de wafel goudbruin en ga door tot het beslag op is.

Ingrediënten

 4 eieren
 125 g margarine
 250 g fijne suiker
 125 g appelmoes
 250 g zelfrijzend bakmeel
 1 el plantaardige olie
TIP Appelmoes kan in veel gebak dienen als botervervanger. Maak eens cake waarin je de boter vervangt door appelmoes: lukt prima, en is veel lichter verteerbaar.

Richtlijnen

1

Splits de eieren en smelt de margarine.

2

Meng de eidooiers met de suiker en de appelmoes.

3

Klop de eiwitten stijf.

4

Spatel het bakmeel door het eidooiermengsel en meng tot een gladde massa.

5

Verwarm het wafelijzer voor. Spatel ondertussen de eiwitten door het beslag.

6

Vet het wafelijzer in met olie en schep er een lepel beslag in. Bak de wafel goudbruin en ga door tot het beslag op is.

Sportwafeltjes

About the Author Stephanie Scheirlynck

Ik ben experte in sportvoeding en help sporters en topatleten in allerlei sportdisciplines om beter en comfortabeler te presteren. Ik werk o.a. met de wielrenners van Trek-Segafredo, Greg Van Avermaet (wielrennen), Wout Van Aert (veldrijden), RSC Anderlecht, Jolien D’hoore (baanwielrennen), Nafi Thiam (atletiek), Koen Naert (atletiek). Ik schreef ook al zes sportkookboeken.

follow me on:

Leave a Comment: