Tagliatelli met rucola, kappertjes en ansjovis - Alles over sportvoeding

Tagliatelli met rucola, kappertjes en ansjovis

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Hoeveelheid1 portie
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd30 minuten

Ingrediënten


 2 pruimtomaten
 2 gezouten ansjovisfilets
 2 tl olijfolie
 50 g rucola
 2 el kappertjes
 peper en zout
 een handvol peterselie
 2 el paneermeel
 200 g verse tagliatelle

Bereiding:


1

Snijd de tomaten in blokjes. Hak de ansjovis fijn.

2

Stoof de tomaten met de ansjovis in 1 theelepel olijfolie.

3

Doe de rucola en de kappertjes bij de tomaten en kruid met peper en zout.

4

Snipper de peterselie en bak hem met het paneermeel in 1 theelepel olijfolie in een andere pan.

5

Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng met de saus.

6

Strooi er in het bord het paneermeel met peterselie over.

Ingrediënten

 2 pruimtomaten
 2 gezouten ansjovisfilets
 2 tl olijfolie
 50 g rucola
 2 el kappertjes
 peper en zout
 een handvol peterselie
 2 el paneermeel
 200 g verse tagliatelle

Richtlijnen

1

Snijd de tomaten in blokjes. Hak de ansjovis fijn.

2

Stoof de tomaten met de ansjovis in 1 theelepel olijfolie.

3

Doe de rucola en de kappertjes bij de tomaten en kruid met peper en zout.

4

Snipper de peterselie en bak hem met het paneermeel in 1 theelepel olijfolie in een andere pan.

5

Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng met de saus.

6

Strooi er in het bord het paneermeel met peterselie over.

Tagliatelli met rucola, kappertjes en ansjovis

About the Author Stephanie Scheirlynck

Stephanie is experte in sportvoeding en begeleidt topsporters in allerlei sportdisciplines, onder wie de wielrenners van Trek-Segafredo, Greg Van Avermaet (wielrennen), Wout Van Aert (veldrijden), Jolien D’hoore (baanwielrennen), Nafi Thiam (atletiek), Koen Naert (atletiek)… Ze is ook de auteur van 6 sportkookboeken. Meer info over Stephanie via www.stephaniescheirlynck.be

follow me on:

Leave a Comment: