Printopties:

Volkorentoast met roerei

Hoeveelheid2 portiesVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd15 minuten

 2 schijfjes lomo
 4 eieren
 4 el magere melk
 2 tl vloeibare margarine
 peper en zout
 2 el bieslook, gehakt
 4 dikke sneden volkorentoast
 4 groene aspergepunten, geblancheerd
1

Verwarm de oven voor op 180° C.

2

Bak de lomo krokant in de oven in een met bakpapier beklede ovenschaal.

3

Klop de eieren los met de melk.

4

Doe de margarine in de pan en giet het eiermengsel erin. Roer voortdurend. Laat niet te lang bakken, het roerei moet nog glanzend zijn.

5

Voeg er peper, zout en de gehakte bieslook aan toe.

6

Schep het roerei op de warme toast, versier met de asperge en de verbrokkelde lomo.

Voedingswaarden

Portiegrootte 2 toast per persoon

Aantal porties 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 460
% dagelijkse aanbevolen waarde*
Totaal vetgehalte 18g28%
Totaal koolhydraten 53g18%
Eiwitten 26g52%

* *Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Uw dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van uw caloriebehoeften. Voor de meeste sporters is dit (veel) hoger. Dit betreft dus louter een standaardweergave op voedingsetiketten.