​Steph​​​​anie​​​​​​ Scheirlynck presenteert

GRATIS ONLINE WORKSHOP

Hoe jongeren optimaal laten sporten en ontwikkelen door middel van de juiste voeding?

Leer hoe de juiste voeding op het juiste moment leidt tot meer sportplezier, betere prestaties, een optimale lichamelijke ontwikkeling en minder blessures.

Over deze online workshop

Sportende kinderen zijn geen minivolwassenen en hebben specifieke noden op voedingsvlak. Ik kom dagelijks in contact met ouders en begeleiders die kleine en grote fouten maken waardoor hun jonge ​​​​​​sporters niet optimaal kunnen sporten, geremd worden in hun lichamelijke ontwikkeling, geblesseerd raken en zelfs het plezier in hun sport kunnen verliezen. Daarom bespreek ik in deze workshop de belangrijkste aandachtspunten.

Hallo, ik ben Stephanie Scheirlynck en ik heb de afgelopen jaren tientallen jonge sporters geholpen op voedingsvlak om zich optimaal te ontwikkelen en goed te sporten.

  • Ik bekijk iedere jongere als een uniek individu op basis van zijn of haar fysieke ontwikkeling, geslacht, belastbaarheid en sportieve achtergrond
  • Ik begeleid heel wat bekende sporters zoals Greg Van Avermaet en Nafi Thiam die beiden gouden medailles wonnen op de Olympische Spelen.
  • Ik ben ook de sportdiëtiste achter Jolien D'hoore (bronzen Olympische medaille), Koen Naert (Europees kampioen marathon), Wout Van Aert (wielerkampioen cyclocross), Trek-Segafredo (Worldtour wielrennen) en de The Belgian Red Panthers (Belgisch nationaal hockeyteam).
  • Ik schreef al zeven boeken over (sport)voeding, waaronder ook een kookboek met recepten voor jongeren.

Wat overloop ik met jou in deze workshop?

De grootste voedingsfouten die de sportprestaties van je kind ondermijnen


Er worden door jongeren en hun ouders/begeleiders heel wat duidelijke fouten gemaakt op vlak van (sport)voeding. Maak deze fouten niet (meer) en je doet al beter dan de meeste anderen.

Hoeveel en wat moeten sportende kinderen eten?

 
Volg deze richtlijnen en je zorgt voor en optimale aanvoer van energie en bouwstoffen, zodat je kind optimaal kan bewegen en recupereren. Dit is essentiële informatie voor alle jongeren die erg actief zijn.

Hoe ziet de ideale dagindeling eruit voor mijn sportend kind?


Welke maaltijden zijn essentieel en hoe vul ik die maaltijden in op een schooldag met en zonder training, een dag waarop er extra veel wordt gesport of een wedstrijddag?

Hoeveel en wat moeten kinderen drinken voor, tijdens en na de inspanning?


Kinderen zijn gevoeliger voor uitdroging dan volwassenen. Volg deze richtlijnen om dehydratatie te vermijden en optimale sportprestaties te kunnen garanderen. 

Praktisch

Hoe inschrijven?

Klik op de oranje knop, kies je voorkeursmoment en schrijf in. Je ontvangt vervolgens alle richtlijnen via email. 

Hoe volgen?

Je kan de workshop volgen van overal waar je een goede internetverbinding hebt. Het is best om te volgen op een pc of laptop. Via smartphone of tablet kan je niet altijd alle inhoud goed zien.

duur?

De workshop duurt ongeveer 75 minuten. Je krijgt een unieke link om de workshop te starten op het gekozen tijdstip. Probeer enkele minuten voor het aanvangsuur op de link te klikken om niets van de workshop te missen.

Krijg ik de info?

Je krijgt een samenvatting van de belangrijkste richtlijnen op het einde van de sessie. 

Win een boek

Door deel te nemen aan de workshop maak je kans om een exemplaar van Het sportkookboek voor jongeren te winnen. De winnaar wordt gekozen op het einde van de workshop.

Interactie

Ik kan jou tijdens de workshop niet zien of horen (jij mij hopelijk wel :-). Op het einde van de workshop zal ik zoveel mogelijk vragen beantwoorden, indien de tijd dit toelaat.

​Klik op onderstaande knop en reserveer tijdig je plaats

Je gegevens worden met zorg verwerkt. Deze workshop is gebaseerd op solide wetenschap en praktijkervaring.