Leave a Comment:
9 comments

Voor elk dieet zullen er wel voor en tegenstanders zijn. Mijn idee hierover is dat je datgene moet doen waar je je zelf goed bij voelt. Persoonlijk houd ik mij aan de voedingsdriehoek, maar onthoud ik mij in de mate van het mogelijke van rood vlees. Tot nu toe heb ik hier geen ongemak van en zijn er in bloedtesten nooit tekorten vastgesteld. Ik zie ook niet in waarom wij die sporten voor onze gezondheid, onze toevlucht zouden nemen tot een vegandieet, wetende dat er dan tekorten zouden kunnen optreden. Als je zoals ik sport voor je plezier je zou moeten laten begeleiden door experts om deze tekorten te voorkomen dan is de fun er toch ook wel af. Na mijn achillespeesoperatie heb ik er wel op gelet dat ik het volume eiwit liet primeren op koolhydraten en vetten, ter bevordering van het herstel. Dat heeft mij wel geholpen want reeds twee maanden na de operatie ben ik al met de revalidatie kunnen beginnen en in totaal 4 maanden erna ben ik praktisch volledig hersteld.
Reply

Wat met de bloedtest in de documentaire? Hoe is het verschil in de 2 stalen te verklaren na centrifuge?
Mvg

Dag Frederick,
Elke maaltijd heeft een ander effect op je bloedwaarden, zeker meteen nadien.
Het belangrijkste is wat er aan het einde van de dag gebeurt, hoe je lichaam er mee omgaat, en tot welke effecten dit zal leiden.
Dit kunnen we zeker niet zomaar afleiden uit enkele stalen, en het hangt ook sterk af van individuele en genetische verschillen.
Groetjes,
Stephanie

Perfecte analyse Stephanie! Je eindigt met “I rest my case”, maar ik ken je goed genoeg om te weten dat je dat niet zal doen, en ik ook niet 🙂
Ik ben er net als jij van overtuigd dat er nog steeds enorm veel werk is om wetenschappelijk correcte informatie ingang te doen vinden!
Keep up the good work!!!


Helemaal mee akkoord dat iedereen kan doen waar hij zich best bij voelt!
De vergelijking van Jeukendrup dat veggie/vegan een trend is zoals keto en paleo vind ik minder fijn.
Ik geloof dat we niet meer rond het feit kunnen dat onze planeet aan het afzien is onder de massaproductie van vlees en melk. We kunnen de hele planeet onmogelijk blijven voeden op de manier waarmee we nu bezig zijn.
We zijn met te veel en we eten te veel vlees (te frequent en te grote porties).
Gewassen zijn veel spaarzamer qua oppervlakte- en waterbehoefte.
Dat dierlijke eiwitten beter opgenomen worden, akkoord, maar dit is eerder een wat egoïstische visie vind ik.
Dus laten we vooral voortdoen met de donderdag veggiedagen en alle vegetariërs dankbaar zijn 😉

Dag Jolien,
Bedankt voor je reactie!
Ik heb alles zo objectief mogelijk proberen uitschrijven, en deel zeker je mening op vele vlakken.
Groetjes,
Stephanie

Heel erg bedankt voor het delen van een geweldige blog. ik vind je werk leuk
Reply