Energierijke snack: chocolade-bananencake - Alles over sportvoeding
Energierijke snack: chocolade-bananencake

Energierijke snack: chocolade-bananencake

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Hoeveelheid10 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd1 uurTotale tijd1 uur 10 minuten

Ingrediënten


 180 g bloem
 40 g cacaopoeder (ongezoet)
 1 tl bakpoeder
 snufje zout
 3 grote bananen, geprakt
 2 eieren, losgeklopt
 125 g magere Griekse yoghurt
 60 ml honing
 50 g bruine suiker
 1 tl vanille-extract
 1 el pompoenpitten
 2 el amandelen, geschaaft

Bereiding:


1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Meng de bloem, de cacao, het bakpoeder en het zout in een grote kom.
Doe in een andere kom de geprakte bananen, de eieren, de Griekse yoghurt, de honing, de bruine suiker en de vanille en klop goed.

3

Doe het vochtige mengsel bij het droge en roer voorzichtig.

4

Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.

5

Bak gedurende 60 minuten. Bestrooi de cake na 45 minuten met de pompoenpitten en de amandelen en dek de cake af met een bakpapier. Laat nog 15 minuten verder garen in de oven.

6

Leg de cake op een bakrooster om af te koelen vooraleer hem te snijden.

Ingrediënten

 180 g bloem
 40 g cacaopoeder (ongezoet)
 1 tl bakpoeder
 snufje zout
 3 grote bananen, geprakt
 2 eieren, losgeklopt
 125 g magere Griekse yoghurt
 60 ml honing
 50 g bruine suiker
 1 tl vanille-extract
 1 el pompoenpitten
 2 el amandelen, geschaaft

Richtlijnen

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Meng de bloem, de cacao, het bakpoeder en het zout in een grote kom.
Doe in een andere kom de geprakte bananen, de eieren, de Griekse yoghurt, de honing, de bruine suiker en de vanille en klop goed.

3

Doe het vochtige mengsel bij het droge en roer voorzichtig.

4

Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.

5

Bak gedurende 60 minuten. Bestrooi de cake na 45 minuten met de pompoenpitten en de amandelen en dek de cake af met een bakpapier. Laat nog 15 minuten verder garen in de oven.

6

Leg de cake op een bakrooster om af te koelen vooraleer hem te snijden.

Energierijke snack: chocolade-bananencake

About the Author Stephanie Scheirlynck

Ik ben experte in sportvoeding en help sporters en topatleten in allerlei sportdisciplines om beter en comfortabeler te presteren. Ik werk o.a. met de wielrenners van Trek-Segafredo, Greg Van Avermaet (wielrennen), Wout Van Aert (veldrijden), RSC Anderlecht, Jolien D’hoore (baanwielrennen), Nafi Thiam (atletiek), Koen Naert (atletiek). Ik schreef ook al zes sportkookboeken.

follow me on:

Leave a Comment:

2 comments
Göran says

Om te beginnen geweldig recept! super lekker totaal niet zwaar!
Hoe groot moet het stuk zijn om 30g KH binnen te krijgen ?

Reply
    allesoversportvoeding says

    Dag Goran,
    Bedankt voor je feedback! A sneetje van dit recept levert 33g koolhydraten. Apart heb je 160g banaan nodig om 30g KH binnen te krijgen.

    Reply
Add Your Reply