Haringsalade met appel en aardappel - Alles over sportvoeding

Haringsalade met appel en aardappel

MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
Hoeveelheid1 portie
Totale tijd35 minuten

Ingrediënten


 200 g aardappelen, geschild
 100 g sperzieboontjes
 150 g broccoli, in roosjes
 ½ rode ui
 1 appel
 1 handvol verse dille
 1 el magere mayonaise
 100 g Zweedse haring
 peper en zout

Bereiding:


1

Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Verfris onder koud stromend water.

2

Snijd de boontjes in kleine stukjes en blancheer ze 2 minuten met de broccoli in gezouten kokend water. Verfris onder koud stromend water.

3

Pel de ui en snipper hem fijn. Snijd de appel in dunne plakjes.

4

Hak de dille en meng met de mayonaise.

5

Snijd de haring in stukjes.

6

Meng met de aardappelen, boontjes, broccoli, ui en appel.

7

Breng op smaak met peper en zout en schep er de dressing door

Ingrediënten

 200 g aardappelen, geschild
 100 g sperzieboontjes
 150 g broccoli, in roosjes
 ½ rode ui
 1 appel
 1 handvol verse dille
 1 el magere mayonaise
 100 g Zweedse haring
 peper en zout

Richtlijnen

1

Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Verfris onder koud stromend water.

2

Snijd de boontjes in kleine stukjes en blancheer ze 2 minuten met de broccoli in gezouten kokend water. Verfris onder koud stromend water.

3

Pel de ui en snipper hem fijn. Snijd de appel in dunne plakjes.

4

Hak de dille en meng met de mayonaise.

5

Snijd de haring in stukjes.

6

Meng met de aardappelen, boontjes, broccoli, ui en appel.

7

Breng op smaak met peper en zout en schep er de dressing door

Haringsalade met appel en aardappel

About the Author Stephanie Scheirlynck

Stephanie is experte in sportvoeding en begeleidt topsporters in allerlei sportdisciplines, onder wie de wielrenners van Trek-Segafredo, Greg Van Avermaet (wielrennen), Wout Van Aert (veldrijden), Jolien D’hoore (baanwielrennen), Nafi Thiam (atletiek), Koen Naert (atletiek)… Ze is ook de auteur van 6 sportkookboeken. Meer info over Stephanie via www.stephaniescheirlynck.be

follow me on:

Leave a Comment: