Haringsalade met appel en aardappel - Alles over sportvoeding

Haringsalade met appel en aardappel

MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
Hoeveelheid1 portie
Totale tijd35 minuten

Ingrediënten


 200 g aardappelen, geschild
 100 g sperzieboontjes
 150 g broccoli, in roosjes
 ½ rode ui
 1 appel
 1 handvol verse dille
 1 el magere mayonaise
 100 g Zweedse haring
 peper en zout

Bereiding:


1

Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Verfris onder koud stromend water.

2

Snijd de boontjes in kleine stukjes en blancheer ze 2 minuten met de broccoli in gezouten kokend water. Verfris onder koud stromend water.

3

Pel de ui en snipper hem fijn. Snijd de appel in dunne plakjes.

4

Hak de dille en meng met de mayonaise.

5

Snijd de haring in stukjes.

6

Meng met de aardappelen, boontjes, broccoli, ui en appel.

7

Breng op smaak met peper en zout en schep er de dressing door

Ingrediënten

 200 g aardappelen, geschild
 100 g sperzieboontjes
 150 g broccoli, in roosjes
 ½ rode ui
 1 appel
 1 handvol verse dille
 1 el magere mayonaise
 100 g Zweedse haring
 peper en zout

Richtlijnen

1

Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Verfris onder koud stromend water.

2

Snijd de boontjes in kleine stukjes en blancheer ze 2 minuten met de broccoli in gezouten kokend water. Verfris onder koud stromend water.

3

Pel de ui en snipper hem fijn. Snijd de appel in dunne plakjes.

4

Hak de dille en meng met de mayonaise.

5

Snijd de haring in stukjes.

6

Meng met de aardappelen, boontjes, broccoli, ui en appel.

7

Breng op smaak met peper en zout en schep er de dressing door

Haringsalade met appel en aardappel
>