Lasagne met geroosterde groenten - Alles over sportvoeding

Lasagne met geroosterde groenten

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Hoeveelheid6 portiesVoorbereidingstijd30 minutenKooktijd1 uurTotale tijd1 uur 30 minuten

Ingrediënten


Opmerking: in dit gerecht gebruiken we geen kip of vis, maar dat mag je uiteraard wel doen. De eiwitten komen hier uit de ricotta en gemalen kaas.
 1 rode paprika, in reepjes
 1 groene paprika, in reepjes
 1 gele paprika, in reepjes
 1 rode ui, in ringen
 1 courgette, in schijfjes
 1 aubergine, in schijfjes
 2 el oreganoblaadjes
 2 el tijmblaadjes
 2 takjes rozemarijn, fijngehakt
 3 el olijfolie
 peper en zout
 1500 ml passata
 2 el wijnazijn
 4 teentjes knoflook, fijngehakt
 2 el Provençaalse kruiden
 12 vellen lasagne
 500 g riccota
 250 g magere gemalen kaas
 50 g paneermeel

Bereiding:


1

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

2

Meng de paprika’s, ui, courgette, aubergine, oregano, tijm en rozemarijn in een kom met de olie en breng op smaak met peper en zout.

3

Leg de groenten dan op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten.

4

Zet de groenten uit de oven opzij. Verlaag de oventemperatuur tot 185 ºC.

5

Meng de passata met de wijnazijn, de knoflook, de Provençaalse kruiden en peper en zout

6

Doe een laagje van de saus op de bodem van de ovenschaal. Leg er een laag lasagnevellen op, wat geroosterde groenten, een laag ricotta, weer lasagne, groenten en passata en herhaal tot alles op is.

7

Strooi er dan de kaas en het paneermeel over. Bak 30 à 40 minuten in de oven.

Ingrediënten

Opmerking: in dit gerecht gebruiken we geen kip of vis, maar dat mag je uiteraard wel doen. De eiwitten komen hier uit de ricotta en gemalen kaas.
 1 rode paprika, in reepjes
 1 groene paprika, in reepjes
 1 gele paprika, in reepjes
 1 rode ui, in ringen
 1 courgette, in schijfjes
 1 aubergine, in schijfjes
 2 el oreganoblaadjes
 2 el tijmblaadjes
 2 takjes rozemarijn, fijngehakt
 3 el olijfolie
 peper en zout
 1500 ml passata
 2 el wijnazijn
 4 teentjes knoflook, fijngehakt
 2 el Provençaalse kruiden
 12 vellen lasagne
 500 g riccota
 250 g magere gemalen kaas
 50 g paneermeel

Richtlijnen

1

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

2

Meng de paprika’s, ui, courgette, aubergine, oregano, tijm en rozemarijn in een kom met de olie en breng op smaak met peper en zout.

3

Leg de groenten dan op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten.

4

Zet de groenten uit de oven opzij. Verlaag de oventemperatuur tot 185 ºC.

5

Meng de passata met de wijnazijn, de knoflook, de Provençaalse kruiden en peper en zout

6

Doe een laagje van de saus op de bodem van de ovenschaal. Leg er een laag lasagnevellen op, wat geroosterde groenten, een laag ricotta, weer lasagne, groenten en passata en herhaal tot alles op is.

7

Strooi er dan de kaas en het paneermeel over. Bak 30 à 40 minuten in de oven.

Lasagne met geroosterde groenten

About the Author Stephanie Scheirlynck

Stephanie is experte in sportvoeding en begeleidt topsporters in allerlei sportdisciplines, onder wie de wielrenners van Trek-Segafredo, Greg Van Avermaet (wielrennen), Wout Van Aert (veldrijden), Jolien D’hoore (baanwielrennen), Nafi Thiam (atletiek), Koen Naert (atletiek)… Ze is ook de auteur van 6 sportkookboeken. Meer info over Stephanie via www.stephaniescheirlynck.be

follow me on:

Leave a Comment: