Printopties:

Salade met spruitjes, witlof en brie

Hoeveelheid1 portieVoorbereidingstijd20 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd30 minuten

 100 g spruitjes
 50 g erwtjes
 1 stronkje witlof
 20 g macadamianoten
 1 tl olijfolie
 het sap van 1/2 limoen
 peper en zout
 30 g brie
 50 g gekookt kippenwit
 3 sneetjes volkorenbrood
1

Maak de spruitjes schoon en verdeel ze in blaadjes.

2

Blancheer ze samen met de erwtjes in kokend, lichtgezouten water. Giet af en verfris meteen onder koud stromend water.

3

Verdeel het witlof in blaadjes.

4

Meng met de spruitjes en de erwtjes. Hak de noten en hussel ze door de sla.

5

Meng de olijfolie met het limoensap en kruid met peper en zout.

6

Doe de dressing bij de salade en werk af met stukjes brie en kippenwit. Geef er volkorenbrood bij.

Voedingswaarden

Portiegrootte 1 salade

Aantal porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 655
% dagelijkse aanbevolen waarde*
Totaal vetgehalte 35g54%
Totaal koolhydraten 60g20%
Eiwitten 30g60%

* *Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Uw dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van uw caloriebehoeften. Voor de meeste sporters is dit (veel) hoger. Dit betreft dus louter een standaardweergave op voedingsetiketten.