Spaghetti met rode saus – Alles over sportvoeding

Spaghetti met rode saus

MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
Hoeveelheid1 portieVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten

Ingrediënten


 100 g wortelen
 150 g bloemkool
 100 g rode biet
 50 g rode linzen
 200 ml groentebouillon
 1 tl gedroogde oregano
 takjes rozemarijn
 2 el balsamicoazijn
 zout en peper
 150 g spaghetti

Bereiding:


1

Maak de wortelen, bloemkool en rode bieten schoon en snijd ze in kleine blokjes.

2

Kook ze met de linzen gaar in de bouillon. Kruid met balsamicoazijn, oregano en rozemarijn.

3

Mix tot saus en breng op smaak met peper en zout.

4

Kook de spaghetti gaar in lichtgezouten water. Giet af en serveer met de saus.

Ingrediënten

 100 g wortelen
 150 g bloemkool
 100 g rode biet
 50 g rode linzen
 200 ml groentebouillon
 1 tl gedroogde oregano
 takjes rozemarijn
 2 el balsamicoazijn
 zout en peper
 150 g spaghetti

Richtlijnen

1

Maak de wortelen, bloemkool en rode bieten schoon en snijd ze in kleine blokjes.

2

Kook ze met de linzen gaar in de bouillon. Kruid met balsamicoazijn, oregano en rozemarijn.

3

Mix tot saus en breng op smaak met peper en zout.

4

Kook de spaghetti gaar in lichtgezouten water. Giet af en serveer met de saus.

Spaghetti met rode saus

About the Author Stephanie Scheirlynck

Stephanie is experte in sportvoeding en begeleidt topsporters in allerlei sportdisciplines, onder wie de wielrenners van Trek-Segafredo, Greg Van Avermaet (wielrennen), Wout Van Aert (veldrijden), Jolien D’hoore (baanwielrennen), Nafi Thiam (atletiek), Koen Naert (atletiek)… Ze is ook de auteur van 6 sportkookboeken. Meer info over Stephanie via www.stephaniescheirlynck.be

follow me on:

Leave a Comment: