Printopties:

Sportieve pasta carbonara

Hoeveelheid6 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd25 minuten

 500 g erwten (diepvries)
 4 el geschaafde amandelen (geroosterd)
 2 kleine teentjes knoflook
 1 bundel verse basilicum
 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
 1 citroen
 150 g gekookte ham
 olijfolie
 3 grote eieren
 250 g magere yoghurt
 peper en zout
 1000 g pasta penne
1

De amandelen kleuren in de pan en malen in de blender.

2

Voeg de knoflook, zout, basilicum, geraspte parmezaan en citroensap toe aan de blender en laat draaien tot je een homogene massa hebt.

3

Voeg op het einde dan de erwten toe en pureer totdat je een mooi glad mengsel bekomt.

4

Snij de ham in fijne reepjes en bak ze krokant in de pan en kook ondertussen de pasta.

5

Klop de eieren en de yoghurt samen op.

6

Meng er de erwten-pasta onder en voeg er wat kookvocht aan toe.

7

Meng de gekookte pasta met de carbonara en roer er de hamreepjes onder.

8

Serveer met wat parmezaan.

Voedingswaarden

Portiegrootte 1 bord

Aantal porties 6