Hoe beslissen of voedingssupplementen nuttig zijn?

Hoe beslissen of voedingssupplementen nuttig zijn?

Heel wat sporters besteden veel geld aan voedingssupplementen die eigenlijk niet nodig zijn, en soms zelfs ronduit gevaarlijk voor hun gezondheid. In deze video leer je hoe je de beslissing kan maken om een product al dan niet aan te kopen:


About the Author Stephanie Scheirlynck

Ik ben experte in sportvoeding en help sporters en topatleten in allerlei sportdisciplines om beter en comfortabeler te presteren. Ik werk o.a. met de wielrenners van Trek-Segafredo, Greg Van Avermaet (wielrennen), Wout Van Aert (veldrijden), RSC Anderlecht, Jolien D’hoore (baanwielrennen), Nafi Thiam (atletiek), Koen Naert (atletiek). Ik schreef ook al zes sportkookboeken.

follow me on:

Leave a Comment:

2 comments
Inge Brunello says

Beste Stephanie,

Ik besteed ook maandelijks veel geld aan voedingssupplementen. Ze zijn wel veilig, van Etixx. Maar zijn ze wel nuttig. Misschien kan ik het gewoon ook uit mijn voeding halen, zoals recovery shake, isotone drank, hmb, arginine, aminozuren.

Zou u me hierop een antwoord kunnen geven

Dank bij voorbaat

Reply
  Stephanie says

  Dag Inge,
  Recuperatiedranken en isotone sportdrank zie ik niet als sportvoedingssupplement, maar wel als -preparaat.
  Dit is namelijk een aanvulling op je dagelijkse voeding en kan je, vanaf een bepaald niveau van sport, niet wegdenken uit je voedingspatroon.
  HMB, arginine, aminozuren, … zijn wel supplementen en kan je pas inschakelen als je dagelijkse (sport)voeding helemaal top is en je er toch nog behoefte zou aan hebben.

  Reply
Add Your Reply